International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Prodaja pustnih kostumov

BURLESQUE oblačila in korzeti

Da ne bo zmede, tukaj je kratka razlaga izraza:

Ne govorimo o burleski. Burleska je alegorično zelo blizu naši dejanski temi, vendar se po definiciji bolj nanaša na groteskni smisel za humor v gledališču, literaturi in glasbi.

Burleska po drugi strani ne vsebuje samo zabavne vrednosti raznovrstne izvedbe, ampak tudi elemente iz podpornega programa že davno pohodniških cirkusov. V tako imenovanih stranskih oddajah so privlačne ženske nakazovale striptiz in pogosto so jih spremljale zabavne komike.

To se je začelo konec viktorijanske dobe okoli leta 1900, vrhunec pa je bil v naslednjih 20-ih in 30-ih. Ženske so si zadale nalogo, da ustvarijo šaljiv portret erotike in komedije s svojimi ženskimi čari, a se nikoli ne izpostavljajo. Grozljivost za nekatere moške pa je žensko občinstvo cenilo in spoštovalo njegovo igralsko, pogosto satirično umetnost.

Od prvotnega gledališča burleske do nove burleske je bil le majhen korak, ki se je zgodil v 90. letih.

Plesalka burleske je simbol ženskosti, samozavesti, zapeljivosti, odklonosti in zabave.

Dita von Teese,
Mae West,
Lili St. Cyr,
Raunchy Rita,
Marlene von Steenvag

Ti primeri znanih žensk so več kot le pojem za burleskni svet, saj poosebljajo novo burlesko v njeni popolnosti.

Nova burleska ne gre predvsem za moško poželenje, zadovoljstvo, željo, željo ali pripadnost. Precej bolj samozavestno nasprotuje klišeju in se ga norčuje na subtilen način, ki ubija človeka. In eno je gotovo: popolnoma gola, nobena dama se tu ne predstavlja! Burleska je več kot le gola koža. Gre za to, da ženske zavestno postavljajo svoje telo v središče pozornosti, držijo vajeti v rokah, ustvarjajo drug svet in dvigajo glavo ne samo na oder, temveč tudi skozi vsakdanje življenje.

Če nekdo še nikoli ni videl šova burleske v živo: si oglejte enega! Se splača! In razumeli boste, v katerem črkovanju vas lahko ti umetniki potegnejo.

PS: Jennie Lee je v Las Vegasu ustanovila dvorano slavnih Burlesque. Vsako leto v soboto v juniju v Burlesque Hall of Fame gosti vsakoletno tekmovanje Miss Exotic World, ki podeljuje najboljše plesalce.

Če imate okus po njem in se želite naučiti, kako ga izvajati, je v vsakem večjem mestu nekaj tečajev. Prave korzete in obleke in dodatke najdete tukaj:

V naši spletni trgovini za spodnje perilo prodajamo različne steznike s previsokim poprsjem, spodnje oprijete steznike z pasovi, korzete. Izbira je velika. Prav tako imamo ustrezen steznik za večje velikosti. Steznik je glavni del burleske
Steznik s kolki ali seksi steznik je obvezen za vse ljubitelje burleske! Ustrezne dodatke, kot so burleskne spodnje hlačke, nogavice, trepalnice, perje in podobne pokrivalke, najdete tudi v naši trgovini z burlesko.

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, na katere bi radi slišali od nas

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

Moja košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0