International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Prodaja pustnih kostumov

GOGO IN STRIP KULTURA plesne gogo obleke

GOGO IN STRIP KULTURA. Plešimo!
Danes se ukvarjamo s čudovitim, bleščečim, vročim in erotičnim svetom gogo in strip kulture. V čem je točno razlika, kakšna je zgodba za njo in kje je kaj ali koliko videti? Najprej si oglejmo striptiz. Ta umetnost temelji predvsem na prefinjenih zamudah (angleško: to tease) in spretnih namigovanjih med zapeljivim plesom striptizete. Pogosto se situacije uprizarjajo s pomočjo kostumov in zgodbe pripeljejo na oder.

Obstajajo različni miti o nastanku in zgodovini striptiza. Eden od njih sega do erotičnega plesa tančic Salome, za katerega naj bi med svojim plesom odstranil sedem tančic pred Herodom. Zahodna oblika striptiza se je razvila iz eksotičnih plesov. V hinduizmu je bil na drugi strani ples kač, v arabski regiji ples trebuha in tančic, pri Egipčanih pa ples plodnosti. Besedo striptiz so leta 1916 prvič omenili bratje Minsky, ki so imeli takrat najbolj burleskna gledališča v Ameriki, v Evropi pa so znana revanjska gledališča Folies Berge`re, Moulin Rouge in Crazy Horse Paris postale utrdba striptiza. Takratne zvezde scene so Josephine Baker, Tempest Storm in Betty Page. Vse so močne ženske, ki so se zavedale svoje spolne karizme in so bile ponosne nanjo. Kljub uspehu in priljubljenosti v javnosti so jim umetniško priznanje zavrnili. Namesto tega so doživeli cenzuro in izključitev. Dandanes, ko vse naslovnice takoj postanejo nepomembne, se zanimanje za umetniško slečenje spet poveča. Ker striptiz živi od seksapilnosti, karizme in domišljije.

Izraz Gogo izhaja iz francoskega izraza á gogo, kar lahko izhaja iz stare francoske la gogue „veselje, sreča, užitek, zabava“. Izraz “go-go dance” je nastal v ZDA v petdesetih letih prejšnjega stoletja. Tam se je izučil v licenčnih ustanovah. S pojavom prvih plesnih klubov in diskotek v šestdesetih letih prejšnjega stoletja se je uporaba izraza spremenila in se zdaj nanaša na pred-ples v sodobnih modnih oblačilih. Še danes je glavni poudarek go-go plesalcev na animiranem plesu. Cilj je spodbuditi publiko k plesu in zabavati goste, ki stojijo v lokalu. Ne moremo pa govoriti o plesni smeri go-go dance, saj plesalci med seboj povezujejo številne plesne smeri. Go-go plesalci sprejemajo vse več ukrepov za povečanje prodaje v diskotekah. Na primer, pogosto razdelijo »udarce«, kjer pijačo postrežejo od steklenice do ust ali igrajo igre z gosti med odmori, v katerih je mogoče pijačo dobiti za plačilo. Seveda so trendi podvržena tudi oblačila za go-go. Medtem ko so v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so bili tehno časi večinoma rahlo oblečeni v bikini, na začetku Ljudske parade pogosto našli plesalke ali plišaste kostume, je v začetku leta 2000 eden videl predvsem samostojne bleščeče kostume. Danes lahko v klubih vidite več kratkih oblek in kakovostnih oblačil. Občasno si lahko ogledate kostumirane plesalce na tematskih zabavah, na primer kot medicinska sestra, policistka ali navijačica.

Čeprav sta prizorišče go-go in striptiza steverdesa  v teh dneh pogosto pomešana, sta jasno ločena. Medtem ko se striptiz osredotoča na spolno komponento, se go-go ples uporablja za animacijo za ples in dobro zabavo. Druga razlika je v tem, da se striptizete najprej odpravijo na oder in se postopoma ali delno slečejo, zato navdihnite od Saresia ali Saresia moška oblačila Roleplay in zamahnite z nogami.

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, na katere bi radi slišali od nas

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

Moja košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0