International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Dirind obleke kostumi oktoberfest

Narodna noša dirind in praznik dela 1.maj tradicija kostumov

Običaji, tradicije in ples, noše. Kako veličastno sije sonce! Kako se smehlja ?

Dirndls ([dɪʁndl̩] proti prevodu tudi Dekle) na izpeljanka Iz tradicionalnega ženskega oblačila y Področja Nemčije (SE posebej Bavarske) Švice, Lihtenštajna, Avstrije, Južné Tirolske v Slovenije OSNOVA ZA oblačilo odvisno Zgodovinsko oblačilo alpskih podeželanov. Na boljši boljši spomini na poletno obleko kot tradicionalno nošo. Dirndl sestavljajo bluza, korzet, krilo in predpasnik, čemur se lahko doda tudi spodnje krilo v spodnjice. Na voljo je tudi v enem kosu, brez steznika. Dekorativni vzorci in motivi so vzeti iz narodne noše. Zgornji del obleke je včasih prevezan z verižico ali barvnim trakcem, kot steznik. Za zagotovitev ustreznega upravljanja z vzorci, ki jih je treba vnesti, je treba zagotoviti boljše izpolnjevanje obveznosti. Oblistanja Dirndlov se je lotevajo tudi znani oblikovalci, ki že večkrat uporabljajo sodobne materiale v vzorce. Čeprav na oblačilo neuporabno Videz preprosto odvisnosti lahko izdelava dirndlov Zelo zapletena v tudi Zaliv, SAJ Jih pogosto izdelujejo Iz dragih TKANIN, Kot po Svila, odvisno lahko Veliko vloženega ročnega Dela.

Dirndl se prilega vsem oblikam postave v vsem starostim in je vse bolj popularen med mladimi dekleti, ki ga nadenejo med prazniki, v Oktoberfest je le eden med njimi. Moški pa posegajo po klasičnih “irhastih” hlačah, so izdelali tudi v sloviji v tako ponekod del slovenske narodne noše.

Oblačila, ki so tako na videon delno podobna tej osnovi, tako znana po imenu country house fashion (»moda s podeželskim navdihom«). Dirndl ever sestavni del Tracht moda, značilne za Avstrijo na Bavarskem

 

 

Da, ne samo Goethe je v svoji pesmi  praznoval maj, temveč tudi preostalo prebivalstvo v Nemčiji, ki je posvetilo nekaj praznovanj in običajev temu posebnemu mesecu. Seveda, ko je aprila konec in sončni, zeleni maj prihaja, to je razlog za praznovanje. Po vsej Nemčiji boste našli različne tradicije in običaje. 1.maj , plesi in koruzni požar so le del tega. Malo smo pametni in bi radi delili naše ugotovitve.

Najbolj znana med vsemi tradicijami je verjetno 1.maj. Kot znamenje ponavljajoče se pomladi in kot simbol plodnosti je bil ta poganski kult v zgodnjem krščanstvu prepovedan in se je v 16. stoletju vrnil v nemške skupnosti. Vendar pa je bila ta izvirna zamisel o majhnem polu sčasoma izgubljena, zato sta konkurenca in konkurenca danes v središču pozornosti.  Mimogrede, najvišje mlajsko drevo  se je celo uvrstilo v Guinnessovo knjigo rekordov na 57 metrih. Skozi to tekmovanje je na Bavarskem postala tradicija, da si tekmovalne vasi poskušajo ukrasti drug drugega. Kot sprožilec se pogosto zahteva nekaj sodov piva.

Ples v maju je zagotovo koncept za vsakogar. V noči 1. maja se plesišče zvrsti na različnih festivalih in praznovanjih. V južni Nemčiji se, seveda, tradicionalna noša plesa okrog mlaja v tradicionalni noši, medtem ko se v drugih delih Nemčije festivali piva.

Torej je vredno slaviti veliko tradicij in festivalov. Upamo, da smo vam lahko dali nekaj novih spoznanj in se da se boste veselite tega čudovitega meseca. Zdaj se pa hitro oblecite v naše narodne noše Dirndl za svoj majski dan.

 

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, na katere bi radi slišali od nas

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

Moja košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0