International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Reklamacija/vračilo

CATEGORIES

Reklamacije in vračilo izdelkov 

Ko vračate artikle prodajalcu morate priložiti obrazec za odstop od pogodbe. Priložite tudi kopijo računa.

Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je:

Portia, Denis Šift  s.p. Prvomajska ulica 9  2310 Slov.Bistrica Slovenija.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Izdelki po akcijski znižanih cenah niso predmet vračila ali zamenjave.

Izdelke po posebnem kupčevem naročilu in pošiljanjem po dropshippingu  prav tako ni možno vračat. 

Prav tako ne sprejemamo izdelkov – pustnih kostumov v vračilo po 02.02.2024 ko se je že začel pust. 

Vračilo v 14 dneh (Odstop od pogodbe)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-mail, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil uporabljen  bonus, koda za popust ali promocijska koda, popust dostave se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika ali drugo plačilno sredstvo, v kolikor to izrecno zahteva uporabnik, se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.

ZVTpot v43d. členu določa da podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakimi plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razne če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov in da potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali še podjetje predhodno ne seznani potrošnika , da ga bremeni ta strošek.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oziroma od  dneva prevzetega vrnjenega blaga.  Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo kupnine plačila v gotovini ni mogoč!

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (skladno s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem odstopu od pogodbe prav tako potrebno priložiti takšno, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla, torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini.   Če trgovec oceni, da blago ni vrnjeno v enakem (originalnem) stanju, kot je bilo ob prodaji posredovano kupcu, si slednji pridržuje pravico do odškodnine oziroma do ponovne – in tokrat nepreklicne – dostave takšnega blaga kupcu na njegove stroške.

 

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Pogoji pri prevzemu vrnjenih artiklov izdelkov z odprto embalažo :

Vrnjene artikle v spletni trgovini pregledamo, zato kljub vračilu, odprti embalaži ipd. izdelki, ki še vedno omogočajo normalno delovanje in uporabo sprejmemo vendar ocenimo njihovo zmanjšano vrednost.

Artikli z odprto embalažo so bili vrnjeni in imajo lahko manjše pomanjkljivosti (poškodovana embalaža/artikel, odprta embalaža, brez etikete itd.) in še lahko gredo v nadaljnjo prodajo, le te prodajalec pregleda in oceni ali so za vračilu kupcu nazaj ali je še izdelek uporaben oziroma da se izdelku zmanjša njegova vrednost zaradi pomankljivosti.

Poškodovana embalaža: Artikel ima poškodovano, nepopolno ali neoriginalno embalažo, vendar je brezhibno delujoč, prodajalec lahko zmanjša vrednost izdelka ali izdelek vrne kupcu.

Odprta embalaža: Artikel ima odprto embalažo, vendar je brezhibno delujoč in popoln, prodajalec lahko zmanjša vrednost izdelka ali izdelek vrne kupcu.

Poškodovan artikel: Artikel ima manjšo estetsko poškodbo, lahko kaže znake uporabe in ima lahko poškodovano embalažo. Odvisno od ugotovitve ali se je izdelek nepravilno uporabljal ali namerno poškodoval ali je kupec resnično prejel poškodovan izdelek prodajalec zavrne pošiljko oziroma izdelek. 

Uporabljen artikel: Artikel je bil vrnjen s strani kupca. Bil je uporabljen in ima lahko nekoliko poškodovano embalažo. Prodajalec zavrne vrnjen izdelek.

Tip pomanjkljivosti oziroma stanje artikla preveri prodajalec in ga škodno oceni zaradi znižanja vrednosti vrnjenega izdelka, katerega stranki od vrednosti cene nakupa odbije ali vračilo celo zavrne.

Nedelujoč izdelek
V primeru nedelovanja vrnjenega artikla je stranka upravičena do garancijskega popravila in do odstopa od pogodbe v enakih rokih, kot velja v garancijskem listu ali za zamenjavo izdelka.

VRAČILO SREDSTEV NAKUPA VRNJENEGA IZDELKA

ZVTpot v43d. členu določa da podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakimi plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razne če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov in da potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali še podjetje predhodno ne seznani potrošnika , da ga bremeni ta strošek.

Prosimo, da nam pri odstopu,  vračilu ali zamenjavi izdelka izpolnite obrazec:

Ko odstopate od pogodbe  morate prodajalcu  preložiti izjavo ali obrazec za odstop od pogodbe.  Priložite tudi kopijo računa

Obrazec si lahko izpišete –  TUKAJ – OBRAZEC

———————————————————————————–

OBRAZEC  obvestilo od odstopu pogodbe in vračilo pošiljke  pošljete na  :

PORTIA, Denis Šift s.p. ( spletna trgovina ) Prvomajska ulica 9 2310 Slov. Bistrica  Slovenija ,

Lahko nam tudi posedujete  e-mail z naslednjo vsebino :

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za naslednje artikle :

……………………………………………………………………………………….

Datum in št. računa :_______________________

Ime in priimek kupca :_____________________________

Naslov kupca : _____________________________________              Tel: __________

Vračilo kupnine se vrne z bančnim nakazilom na posredovano številko bančnega računa :

SI56 ________________________________________ odprt pri _______________________

Datum :                                                                                                                                    Podpis kupca :

——————                                             —————–

———————————————————————————–

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Stroški vračila blaga, če ga pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, zaradi njegove narave ni mogoče vrniti po pošti bremenijo kupca.

 

REKLAMACIJE IN GARANCIJA

V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko telefona ali e-maila, pošiljke pa vrnite na naslov trgovine, ki je naveden na kontaktni strani. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema garancije ni, v kolikor ta ni posebej navedena in da ima izdelek garancijo.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj, ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite, da je potrebno izpolniti Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, na katere bi radi slišali od nas

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

Moja košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0