International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Prodaja pustnih kostumov

Pust 2021: pustovanja, pustne prireditve in karnevali po Sloveniji

trgovina z pustnimi kostumi
KDAJ JE PUST 2021? LETOS PADE PUST V DRUGO POLOVICO FEBRUARJA, KO BI, V IDEALNEM SCENARIJU, PO SLOVENIJI POTEKALA TUDI PUSTOVANJA IN PUSTNE PRIREDITVE. ALI SPLOH BODO, ŠE NE VEMO, ZAGOTOVO PA LAHKO PRIČAKUJEMO, DA NE BODO V TAKŠNEM OBSEGU, KOT SMO JIH VAJENI!

Zdaj, ko veste, kdaj je pust 2021, se lahko odločite, na katero pustovanje bi se, če bo dovoljeno, odpravili letos. Pustne prireditve in povorke namreč potekajo v številnih krajih in mestih po Sloveniji (običajno na pustno soboto in nedeljo), v njih pa nastopajo tako tradicionalni pustni liki kot maske, ki odražajo aktualno družbeno stanje. Ponekod se že stoletja ohranjajo pustni običaji in liki, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. Vse se konča na pustni torek, ko pokopljejo pusta. Temu po cerkvenem koledarju sledi 40-dnevni post, ki traja do velike noči.
Glede na epidemiološko situacijo, v kateri se nahaja Slovenija, težko predvidevamo, ali bodo pustovanja 2021 sploh potekala in v kakšnem obsegu bodo. Zato vam priporočamo, da spremljate uradne spletne strani prirediteljev in pa njihove uradne facebook profile, saj boste tako na tekočem z dogajanjem. Pa brez skrbi, pust 2021 ni odpovedan, saj lahko še vedno priredite družinsko pustovanje in maškarado!

Zaenkrat še ni jasno, ali bodo pustovanja 2021 lahko sploh potekala.

Kurentovanje na Ptuju 2021

Kurentovanje na Ptuju je napovedano med 6. in 16. februarjem 2021.
kurentovanje.net

Pustovanje v Cerknici 2021

Pustovanje v Cerknici je napovedano med 7. in 17. februarjem 2021.
pust.si

Pustovanja in pustne prireditve 2021 po Sloveniji, ki še nimajo datuma

 

Izvor : https://citymagazine.si/kdaj-je-pust-2021-pustovanja-in-pustne-prireditve-po-sloveniji/

 

 

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, na katere bi radi slišali od nas

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

Moja košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0