International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Noč čarovnic - Halloween

Kakšen kostumu obleči za Noč čarovnic ?

kostumi za noč čarovnic

Kaj pomeni dan noč čarovnic in v kakšen kostum se obleči ?

Izrezovanje buč, sladkarije, maskiranje v strašne kostume in velika praznovanja po vsej državi so na večer 31. oktobra, ko sicer praznujemo dan reformacije, že nekaj povsem običajnega.

Noč čarovnic, popadanje pred nočjo vseh praznikov, praznik, ki se praznuje 31. oktobra, zvečer pred dnevom vseh svetih (ali vseh svetih). Praznovanje obeležuje dan pred zahodnokrščanskim praznikom vseh svetih in sproži sezono Allhallowtide, ki traja tri dni in se zaključi z dnem vseh duš.

Zakaj se dan imenuje noč čarovnic?
Zgodovina noč čarovnic sega vse do poganskega festivala, imenovanega Samhain. Beseda “noč čarovnic” izvira iz predvečerja vseh praznikov in pomeni “sveti večer”. Pred stotimi leti so se ljudje oblačili v svetnike in hodili od vrat do vrat, kar je izvor kostumov za noč čarovnic in trikov ali zdravilcev.

Tukaj najdete naše kostume za noč čarovnic.

kostumi za noč čarovnic

Noč čarovnic je povezana z izdelovanjem kostumov, obisk hiša z duhovi in seveda sladkarijami.

Zakaj je buča simbol noči čarovnic?

Izrezane buče preganjajo zle duhove.
Izrezovanje buč  jeena izmed najbolj znanih dejavnosti na noč čarovnic danes. Simbolično je buča pogosto povezana s ponovnim rojstvom in plodnostjo, simbolizirajo pa tudi žetve in pridelke.

Pri nas zares najdete  najboljši kostumi za vašo tematsko zabavo NOč ČARVOVNIC.

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, na katere bi radi slišali od nas

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

Moja košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0