International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Brezplačna dostava nad 250,00 eur

Reklamacije in vračilo izdelkov

Reklamacije in vračilo izdelkov 

Ko vračate artikle prodajalcu morate priložiti obrazec za odstop od pogodbe. Priložite tudi kopijo računa.

Naslov za posredovanje (pošiljanje) artiklov prodajalcu je:

Portia, Denis Šift  s.p. Prvomajska ulica 9  2310 Slov.Bistrica Slovenija.

Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Opomba :
ZA ARTIKLE IZ OUTLETA in  ZNIŽANE IZDELKE NI MOŽNOSTI VRAČIL ALI MENJAV  

Vračilo v 14 dneh (Odstop od pogodbe)

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči na e-mail, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Možnost odstopa od pogodbe ni možno pri nakupu programske opreme ali avdio in video nosilcev, če je potrošnik odprl varnostni pečat.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Potrošnik blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Upoštevajte, da lahko nazaj vzamemo samo blago, katerega etikete niso bile poškodovane ali odstranjene. Zahvaljujemo se vam in cenimo vaše razumevanje

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil uporabljen  bonus, koda za popust ali promocijska koda, popust dostave se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo vrne se le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in se znesek prav tako vrne uporabniku.

ZVTpot v43d. členu določa da podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakimi plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov in da potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe oziroma od dneva prevzetega vrnjenega blaga.  Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vračilo kupnine plačila v gotovini ni mogoč!

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Proizvajalec artikla predpiše tudi njegovo originalno embalažo (skladno s 36. členom Zakona o varstvu potrošnikov). Ker je embalaža sestavni del artikla, jo je ob morebitnem odstopu od pogodbe prav tako potrebno priložiti takšno, kot je bila v prvotnem stanju v času prejetja artikla, torej nepoškodovano in v nespremenjeni količini.   Če trgovec oceni, da blago ni vrnjeno v enakem (originalnem) stanju, kot je bilo ob prodaji posredovano kupcu, si slednji pridržuje pravico do odškodnine oziroma do ponovne – in tokrat nepreklicne – dostave takšnega blaga kupcu na njegove stroške.

V izjemnih primerih, ko izdelki niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup izdelka z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika na elektronsko pošto. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega izdelka enake ali višje vrednosti.

Prosimo, da nam pri odstopu,  vračilu ali zamenjavi izdelka izpolnite obrazec:

Ko odstopate od pogodbe morate prodajalcu  preložiti izjavo ali obrazec za odstop od pogodbe. Priložite tudi kopijo računa.

Obrazec si lahko izpišete –  TUKAJ – OBRAZEC

———————————————————————————–

OBRAZEC  obvestilo od odstopu pogodbe in vračilo pošiljke  pošljete na  :

PORTIA, Denis Šift s.p. ( spletna trgovina ) Prvomajska ulica 9 2310 Slov. Bistrica  Slovenija ,

Lahko nam tudi posedujete  e-mail z naslednjo vsebino :

Obveščam vas, da odstopam od pogodbe za naslednje artikle :

……………………………………………………………………………………….

Datum in št. računa :_______________________

Ime in priimek kupca :_____________________________

Naslov kupca : _____________________________________              Tel: __________

Vračilo kupnine se vrne z bančnim nakazilom na posredovano številko bančnega računa :

SI56 ________________________________________ odprt pri _______________________

Datum :                                                                                                                                    Podpis kupca :

——————                                             —————–

———————————————————————————–

Pravico do vračila kupnine, garancije, stvarnih napak in nepravilno opravljenih storitev natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Stroški vračila blaga, če ga pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, zaradi njegove narave ni mogoče vrniti po pošti bremenijo kupca.

REKLAMACIJE IN GARANCIJA

V primeru reklamacij nas lahko kontaktirate preko telefonske številke +386 31 654958 , preko e-maila , pošiljke pa vrnite na naslov trgovine, ki je naveden na kontaktni strani. Pri uveljavljanju garancije poslujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov. Pri izdelkih, ki jih zakon ne zajema garancije ni, v kolikor ta ni posebej navedena in da ima izdelek garancijo.

Obravnava poškodovanih pošiljk (odškodnine)

Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana,ali da v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko (embalažo + vsebino) prinesete na pošto, takoj ko opazite poškodbo ali izropano pošiljko najkasneje v roku 30 dni od prevzema pošiljke. Na pošti opozorite da izpolnitie Zapisnik o poškodovani pošiljki, ki ga podpišete tudi vi. Po prejetju vse potrebne dokumentacije  se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Zahtevek na Pošti Slovenije komisijsko obravnavajo in na podlagi odgovora ali odobritve se vrne kupnina ali naroči nov artikel. Skupaj z Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo odškodnina rešena v najkrajšem možnem času.

Zahvaljujemo se vam in cenimo vaše zaupanje in  razumevanje pri vračilu izdelkov.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Slov.Bistrica ,01.01.2023

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, na katere bi radi slišali od nas

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanjne dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Pozabili geslo? Prosimo vnesite svoje uporabniško ime ali e-poštni naslov. Po e-pošti boste prejeli povezavo za ustvarjanje novega gesla.

Mogoče ste še kaj pozabili?

Moja košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0

OBLAČILA
PUSTNA OBLAČILA
PUSTNI KOSTUMI
PUSTNI DODATKI
OKTOBERFEST NOŠE

Portia, Denis Šift s.p.
Prvomajska ulica 9
2310 Slov. Bistrica, Slovenija

TAX ID: SI23218436
IBAN: SI56 10100-0056221389
BIC: BAKOSI2X