International EU and out of EU delivery available !

Vprašanje ? Pokličite : Gsm, WhatApp, Viber :+386 31 654958 

Prodaja pustnih kostumov

Razlika med besedo Korzet in Corsage steznik

Tukaj vam želimo razložiti, zakaj to počnemo in kje je razlika med tema dvema besedama.

Dva različna izraza bi vam morala pomagati pri boljši oceni ustreznega izdelka. Ko govorimo o stezniku, mislimo na “pravi” steznik, ki je primeren za zmanjšanje obsega pasu in vam daje obljubljen pas pasu.

Korzet pa le nežno oblikuje figuro in ne more biti tako močan kot čipkasta steznik. Ima tudi svetlejše palice. Zaradi tega so bolj udobni pri nošenju. Zaradi učinka na zmanjšanje pasu je izbira velikosti pravega steznika drugačna od preprostega.

korzet
Jeklene opornice

Pravi čipkasti steznik je pogosto nekoliko težji. Razlog je v tem, da so stezniki za steznike narejeni iz jekla, saj le tako lahko dosežemo želeno zmanjšanje pasu. Toda ne skrbite;), sodobni stezniki vsebujejo prožne palice iz ravno vzmetnega jekla, ki se odlično prilagajajo obrisom telesa in zagotavljajo prijetno prileganje.

Trden material

Steznik je pogosto izdelan iz močnejše in trpežnejše tkanine, ki zdrži stres pri oblikovanju figure.

Robustno vezanje nazaj

Hrbtna vezalka, s katero je steznik oblikovan, je večinoma robustna in zelo dolga. To optimalno izpolnjuje zahteve vezanja telesa.

Velikost steznika je določena z obsegom pasu (-10 cm)

Če želite najti pravo velikost steznika, najprej izmerite obseg pasu na najožji točki v centimetrih. Obseg steznika pa mora biti v najtežjih vezalkah bistveno manjši od obsega telesa. Če želite določiti obseg steznika, zdaj obrišete obod telesa približno 10 cm. Teh 10 cm je idealno za vse velikosti oblačil do vključno 42. Za večje velikosti ali za še močnejše vezanje bo morda potrebna večja razlika med obodom telesa in steznika (do 15 cm).

Zgornji del ženske obleke
Lahke podporne palice

Ko rečemo ‘steznik’, to pomeni, da so nalepke narejene iz plastike ali zelo lahke kovine. Prednost tega je, da lahko korza nosite zelo udobno. Ker pa so palice lažje, tega ni mogoče doseči tako močan učinek oblikovanja figur kot s primernim čipkastim steznikom. Steznik je bolj podoben vrhu s podpornimi palicami – optimizira figuro in jih postavi v odličen prizor. Če želite zmanjšati obseg pasu in si zaželite ožji pas, priporočamo pravi čipkasti steznik.

Okrasna hrbtna vezalka

Trakovi zadnje vezalke so ponavadi zelo lepi in so narejeni na primer iz satena. Optika je v ospredju, saj strune ne bi morale toliko zdržati kot tiste iz pravega steznika.

Ker steznik ni namenjen zmanjšanju pasu, jih lahko preprosto naročite v svoji običajni velikosti oblačil. Če ne veste vaše natančne velikosti oblačil, vam bo naš grafikon velikosti pomagal.

Naslednje tabele in informacije naj bi vam pomagale pri izbiri ustrezne velikosti. Pri merjenju telesa za določitev ustrezne velikosti sledite spodnji skici.
 

Če želite izbrati pravo velikost steznika, najprej izmerite obseg pasu v najožji točki v centimetrih. Obseg steznika pa mora biti v najtežjih vezalkah bistveno manjši od obsega telesa. Za določitev obsega steznika odštejete od oboda telesa približno 10 cm. Teh 10 cm je idealno za vse velikosti oblačil do vključno 42. Za večje velikosti ali za še močnejše vezanje bo morda potrebna večja razlika med obodom telesa in steznika (do 15 cm). V večini primerov bo izračunani obseg steznika med dvema velikostma steznika. Prosimo, izberite manjšo velikost. Zaradi hrbtnih vezalk stezniki ponujajo dovolj prostora.

Seveda vam svetujemo tudi individualno in z veseljem vam bomo pomagali pri izbiri prave velikosti. Za svoje vprašanje uporabite kontaktni obrazec ali pošljite e-pošto na info@portia-bazar.com

 

 

MOJ RAČUN
Lista želja
Prijava
Ustvari račun

Izberite vse načine, na katere bi radi slišali od nas

Vaši osebni podatki bodo služili za izboljšavo vaše uporabniške izkušnje na naši spletni strani, za upravljanje dostopa do vašega računa in druge namene, opisane v pravilnik o zasebnosti.

Obnovitev gesla

Ste pozabili geslo? Vnesite vaše uporabniško ime ali elektronski naslov in poslali vam bomo povezavo za ponastavitev gesla.

Moja košarica 0

NEDAVNO OGLEDANO 0